Skip to content

Home | Overlijden Melden?

Wilt u een overlijden melden? Bel: 085-4008008 of Mail voor informatie: Info@celebramusvitam.nl

Ik wil een overlijden melden.

Onze uitvaartverzorgers staan 24 uur per dag voor u klaar.  

Bel direct 085 4008008

Het melden van overlijden

Wanneer het verdrietige moment is aangebroken en u het overlijden van een dierbare moet melden, neem dan eerst contact op met uw huisarts. Uw huisarts zal de dood officieel bevestigen en een overlijdensverklaring uitschrijven. Dit document is cruciaal voor verdere stappen en administratieve procedures.

U kunt ons direct bellen. 
Dit kan 24/7 op telefoonnummer:

 

✆ 085 4008008

Wat moet ik doen na een overlijden?

Neem eerst contact op met uw huisarts, die geeft een een verklaring van overlijden af. Deze verklaring heeft u of de uitvaartondernemer nodig om aangifte van overlijden te doen.

Met de verklaring van overlijden kan de uitvaartondernemer aangifte van overlijden doen, dit mag u ook zelf doen. U ontvangt na de aangifte het uittreksel van de akte van overlijden. Dit document heeft u nodig om instanties zoals; banken, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties te informeren van het overlijden.

Na de aangifte van overlijden maakt de gemeente een overlijdensakte op. En verwerkt het overlijden in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt van de overlijdensakte een uittreksel aanvragen. U heeft dit nodig als u administratieve zaken regelt. Bijvoorbeeld geldzaken of beëindiging van de huur. – Rijksoverheid.nl

De uitvaartverzorger zorgt dat de overleden persoon wordt vervoerd naar de gewenste crematorium of begraafplaats. Hier wordt hij of zij tot aan de uitvaart ondergebracht.

Samen met uw aangewezen uitvaartverzorger gaat u de wensen voor de uitvaart bespreken. Er zullen zaken besproken worden als; de keuze voor crematie of begrafenis, kist of urn, bloemstukken, catering, muziek en nog veel meer.

Lees hier meer over de voorbespreking >

Wat gebeurt er na het melden van overlijden?

Na het melden van het overlijden, zal de uitvaartondernemer met de overlijdensverklaring aangifte van overlijden doen. Hierop volgt de afgifte van het uittreksel van de akte van overlijden. Deze akte van overlijden heeft u nodig om zakelijke instanties te informeren, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties. Nadat de arts is geweest, kunt u dus contact met ons opnemen. We bespreken dan met u of de overledene thuisblijft of naar een uitvaartcentrum moet worden overgebracht. Vanaf dit punt kunnen wij de uitvaart in regio Rotterdam verder voor u verzorgen. We regelen een crematie of begrafenis van A tot Z.

 

Meld het overlijden door contact met ons op te nemen

Wilt u het overlijden melden of heeft u vragen over wat te doen bij overlijden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies en begeleiding van onze uitvaartverzorgers. Onze dienstverlening is 24/7 beschikbaar op telefoonnummer 085-4008008. Indien u het wenst, kunnen wij de uitvaartverzorging voor u regelen. Wij zijn er om u te ondersteunen in deze moeilijke tijd.